Contactaţi-ne

Tehnologia UV²A

Dezvoltarea tehnologiei UV²A reprezintă un progres major în ceea ce privește calitatea imaginii și eficiența energetică a ecranelor LCD - și este și mai importantă pentru generația următoare de LFD-uri și BIG PAD-uri de la Sharp.

Noua tehnologie de aliniere a fotografiilor UV²A  permite alinierea exactă  cu cristale lichide în ecrane moderne LCD utilizând lumină UV, furnizând un contrast foarte dinamic de 2.000.000:1 și o creștere de peste 20 la sută a transparenței luminii.

1* Lumină ultravioletă
2* Strat de aliniere cu lanț polimeric
3* Substrat de sticlă

Sharp utilizează tehnologia UV²A pentru a îmbunătăți cele mai importante caracteristici ale LFD-urilor și ale BIG PAD-urilor. Rezultatul: Calitate deosebită a pozei și caracteristici remarcabile de energie.

 

Orientarea moleculelor din cristal lichid într-o anumită direcție este decisivă pentru calitatea imaginii și pentru consumul de energie al ecranelor LCD. Cu cât moleculele sunt poziționate mai precis, cu atât contrastul static, transparența ecranului și a unghiului vizual sunt mai bune.

Tehnologia Advanced Super View (ASV) este deja folosită în cele mai recente LFD-uri și BIG PAD-uri, iar Sharp aplică, de asemenea, standarde tehnologice. Tehnologia UV²A combină acum tehnologiile de iradiere UV și de procesare cu materiale de suprafață special dezvoltate.

Carateristica specială a tehnologiei UV²A reprezintă alcătuirea microstructurii dintr-un strat polimeric special cu care se acoperă sticla ecranului. Acesta este așa zisul strat de aliniere.
Lanțurile polimerice ce ies la suprafața stratului pot fi aliniate prin fotometrie utilizând lumină UV. Această structură pronunțată permite un control precis al alinierii moleculelor de cristal lichid. Unghiul de înclinare al moleculelor de cristal lichid ce măsoară nu mai mult de 2 nanometri poate fi aliniat la cel mai apropiat picometru.

1* Cristal lichid
2* Strat de aliniere
3* Substrat de sticlă

Alinierea exactă a cristalelor lichide utilizând tehnologia UV²A are două efecte ce contribuie în mod semnificativ la îmbunătățirea calității imaginii și a eficienței energetice a ecranelor cu LCD:

În primul rând, atunci când pixelii sunt schimbați pe negru, lumina nu pătrunde aproape deloc prin ecran. Acest lucru mărește proporția contrastului dinamic la peste 2.000.000:1 și permite afișarea nivelurilor negre extreme.

În al doilea rând, tehnologia UV²A mărește gradul de transparență al ecranelor cu LCD cu mai mult de 20 la sută. Aceasta înseamnă o utilizare mai eficientă a luminii ecranului, ceea ce oferă în schimb culori mai deschise și mai intense economisind în același timp energie.

Ecrane X-Gen

Structura îmbunătățită a pixelilor din ecranul X-Gen permite acum proporții de contrast nemaipomenite. În combinație cu noua iluminare cu LED a ecranului pentru seriile LFD și BIG PAD de la Sharp se ajunge la valori de cel puțin 2.000.000:1.
Rezultatul:

  • Bolder blacks
  • More vivid colours
  • ​More spatial depth