Contactaţi-ne

Atingerea gradului maxim de independență

Mulțumită soluțiilor inovatoare de stocare, independenșa față de rețea este acum mai mare decât oricând: Combinația dintre sistemul solar și bateria de stocare acoperă până la 80% din nevoile unei gospodării, în funcție de anotimp.

Posibilitățile de auto-aprovizionare cu energie solară au fost limitate pentru o lungă perioadă de timp. In timpul zilei, a fost produsă mai multă energie electrică, în funcție de necesități iar pe timp de noapte nu a fost.

Din cauza lipsei de soluții de stocare adecvate, ponderea energiei solare în cererea totală de energie electrică a fost doar de până. Odată cu introducerea unor soluții inovatoare de stocare, această valoare poate fi acum ridicată cu până la 80%, în funcție de condițiile meteorologice. Energia produsă în timpul zilei este salvată și poate fi folosită în orice moment al zilei, chiar și pe timp de noapte.
Cu o baterie complet încărcată, sistemul continuă să alimenteze consumul privat. De energie este vărsat în rețeaua publică de electricitate.

Use of solar power during the day

Funcționarea sistemului solar și de stocare în rutina de zi cu zi:

Dimineața

Energia produsă în sistemul solar este utilizată pentru consumul propriu. Surplusul de energie este stocat în baterie.

După

Cu o baterie complet încărcată, sistemul continuă să alimenteze consumul privat.
De energie este vărsat în rețeaua publică de electricitate.

Seara

După apusul soarelui, sistemul asigură energia stocată de baterie pentru consumul propriu.

Noaptea

Chiar și pe timp de noapte, sistemul continuă să furnizeze energia stocată. În cazul în care nu există o capacitate suficientă a bateriei, puterea suplimentară este obținută din rețeaua electrică publică.

Cunoștințe despre baterii

Alegerea bateriilor solare

Ca furnizor de soluții energetice, Sharp oferă, în plus față de modulele fotovoltaice (modulele PV), module de baterii pentru diferite cerințe, în scopul de a realiza cel mai mare independență posibilă față de furnizorii de energie, pentru clienți.

Concepte de baterii

Concepte de baterii de pe piață diferă în primul rând, în ceea ce privește componentele. În funcție de conceptul de baterie, acestea sunt ideale, fie ca o completare a sistemelor PV existente sau ca soluții complete pentru instalații noi.

Capacitatea bateriei (kWh)

Capacitatea utilizabilă a bateriei în kWh indică cât de multă energie poate fi obținută de la un acumulator. Capacitatea nominală (totală), dar, de obicei, acest lucru. Diferența dintre aceste valori este de descărcare (DOD). Exemplu: O baterie are o capacitate de stocare de 16 kWh și un nivel de descărcare de 50%; 8 kWh sunt. Capacitatea bateriei necesară pentru casa dumneavoastră depinde de dimensiunea sistemului PV, de consumul de energie, și de independența energetică. Cu soluția de stocare corectă, capacitatea disponibilă poate fi pe deplin utilizată, iar independența maximă a rețelei poate fi atinsă.

Tehnologie

Există două tehnologii principale de baterii pe piață: celule litiu-ion si baterii plumb-acid. tehnologii au avantaje și dezavantaje. Plumb sunt o reputație bună, dovedită comercial, dar acestea sunt foarte grele și au un volum mare. Au o adâncime mai mare de evacuare, o eficiență mai mare și sunt mai ușoare, astfel încât acestea sunt, de asemenea, utilizate în e-mașini de înaltă calitate, de exemplu.

Spațiu

Bateriile cu plumb-acid și litiu-ion au cerințe diferite în privința locului de instalare, de exemplu, în ceea ce privește dimensiunea camerei și. este important să se verifice în avans, unde anume trebuie instalată bateria în casă.

Garanție

Garanțiile produselor acoperă defectele de material și de asemenea, un număr minim de cicluri. Domeniul de aplicare al acestor garanții depinde de producător.

Cicluri complete

Operația de a încărca complet o baterie și apoi se descarcă la adâncimea de descărcare se numește un ciclu complet. Ciclu complet poate consta din mai multe cicluri parțiale (încărcare și descărcare).
În perioada de garanție, ar trebui să se atingă un număr maxim de cicluri. Trebuie avut în vedere faptul că numărul de cicluri se referă la adâncimea specificată de descărcare.

Vă partenerul nostru Sharp pentru instalare pentru o recomandare a unui sistem de baterii, care se potrivește cel mai bine cerințelor dumneavoastră.