Contactaţi-ne

P-CAP Capacitive Touch

Ecranele tactile sunt peste tot astăzi. Tablete, telefoane, automate de bilete, bancomate - toate au câștigat de pe urma acestei tehnologii.

Însă, aplicarea tehnologiei tactile ecranelor mari este mai dificilă. Iată de ce și cum Sharp a rezolvat problema cu soluția emblematică de tabletă interactivă BIG PAD Pro  80”.

Cum funcționează ecranele tactile capacitive obișnuite

Modul cel mai ușor de a realiza un ecran tactil capacitiv este de a acoperi o parte a ecranului cu un strat conductibil transparent, cum ar fi oxid de staniu și indiu. O tensiună mică este aplicată în cele patru colțuri ale ecranului, iar aceasta crează un câmp electric uniform.

Atunci când cealaltă parte a sticlei este atinsă, dispozitivul de control al aparatului poate determina originea contactului din schimbarea capacității electrice măsurată prin schimbarea de tensiune în cele patru colțuri ale ecranului.

Limitările ecranelor tactile capacitative obișnuite

Ecranele tactile standard sunt bune pentru ecrane mici și aplicații simple ce necesită o singură atingere în același timp. Atingerea multiplă nu este posibilă în cazul tehnologiei capacitative convenționale și pot exista probleme cu activarea falsă din cauza semnalelor bruște venite de la schimbările din mediul electric. Tehnologia tactilă obișnuită în cazul ecranelor de format mare se bazează pe infraroșu (IR) ce poate prezenta întârzieri.

Înțelegerea P-CAP Touch

În cazul Projected Capacitive Touch (cunoscută și ca PCT sau PCAP) firele conductoare sunt dispuse pe rânduri și coloane pe două plăci de sticlă paralele; în primul rând, este creat un model sub formă de grilă și este aplicată tensiune în mod consecutiv p rânduri și coloane.

Dispozitivul de control identifică schimbarea capacității electrice în sistemul energetic al firelor atunci când ecranul este atins. Ecranele PCT pot recunoaște puncte multiple de atingere. Cu toate acestea, pot exista probleme neintenționate cauzate de zgomot la intrarea prin atingere.

Modul în care PN-80TC3 BIG PAD Pro 80" deschide drumuri noi

Tableta interactivă de clasă profesională PN-80TC3 îmbunătățește tehnologia Projected Capacitive Touch cu ajutorul unui dispozitiv de control avansat și prin tehnici de aplicare mai rapide.

Dispozitivul de control aplică un algoritm unic care, prin viteze de aplicare mărite de 220 Hz și prin crearea de semnale mai puternice reduce nivelul de zgomot la 1/8 din ce s-ar aștepta în mod obișnuit.

Acuratețea atingerii este îmbunătățită, intrările neinteționate și false sunt aproape eliminate complet, iar întârzierile (intervalul de timp) este efective eliminat.

Experiența utilizatorului

Ecranul tactil BIG PAD poate recunoaște până la zece atingeri simultane cu o acuratețe precisă și patru persoane o pot utiliza în același timp. Software-ul Sharp Pen utilizează, de asemenea, o tehnologie unică ce permite influențarea rezultatului vizibil prin presiunea stiloului.

Viteza și acuratețea intrării prin atingere ce utilizează această abordare rezultă într-o experiență de scriere naturală și fluidă care, împreună cu acuitatea presiunii, este aproape identică cu scrierea pe o tablă albă obișnuită cu marcatoare.

O propunere unică ce redefinește arta lucrului în echipă

  • PCT Touch Sampling la un nivel de 220Hz cu aplicare a presiunii unice. 
    (Impulsuri de tensiune la 220 Hz)
  • Dispozitivul de control are un algoritm unic, optimizat la 220HZ pentru a diferenția atingerile reale de cele false cu o rată de succes de peste 87.5%.
  • Asigură o experiență de atingere și scriere mai sigură, mai rapidă și mai naturală.