Contactaţi-ne

Sistemul este disponibil în prezent în Germania și Marea Britanie, este planificată o extensie pentru alte țări - Prin urmare

Soluții modulare

Smart Chap" este un sistem modular de management domestic al energiei, conceput pentru a maximiza consumul intern de energie solară, și pentru a gestiona eficient echipamentele electrice din casă.

Configurația de bază a sistemului constă dintr-o unitate electronică de control, un sistem fotovoltaic, un dispozitiv de stocare a bateriei, un invertor de baterie și un contor Piesa centrală a sistemului este unitatea de control electronic, care coordonează toate componentele. Sistemul poate fi operat intermediul aplicației "Smart Chap", o aplicație inovatoare de monitorizare și control. Platformă deschisă, orientată spre viitor, pentru integrarea de hardware și software suplimentar este ceea ce face ca soluția să iasă în evidență

Aplicația inteligentă

Aplicația “Smart Chap” app can be used to monitor and control energy flows within the home.

Monitorizare

Managerul energetic le permite clienților să monitorizeze fluxurile de energie în casa lor, în orice moment.  De exemplu: cât de multă energie electrică produce în prezent sistemul solar de pe acoperiș, nivelul de încărcare a bateriei, precum și necesarul curent de Managerul energetic arată cât de mult și în ce moment al zilei energia auto-generată este. De asemenea, aceasta calibrează autonomia energetică a locuinței și arată modul în care aceasta poate fi. Toate aceste date sunt salvate și pot fi ulterior reprezentate în grafice pentru evaluarea anumitor perioade.

Analiza consumului

În urmatoarea etapă de dezvoltare, va fi, de asemenea, posibil să se împartă consumul de energie al echipamentului cel mai utilizat din casă (de exemplu, frigider, congelator, TV), pentru a indica "consumatoarele de energie" și pentru a identifica potențialul de economisire a energiei. Acest proces se numește dezagregare.

Control

Smart Chap" poate fi folosită nu numai pentru a monitoriza fluxurile de energie, dar, de asemenea, pentru controlul specific de stocare a energiei, alimentarea de energie în rețeaua publică, precum și consumul de energie

Decalarea timpului

Provocarea atunci când vine vorba de maximizarea consumului intern de energie electrică solară auto-produsă, este aceea de a înțelege că energia solară este produsă numai în timpul zilei, dar este tot mai necesară în gospodăriile particulare  atunci când soarele nu mai strălucește. Controlarea stocului de energie este o modalitate de a rezolva această problemă și a face energia solară disponibilă în casă permanent.

Gestionarea consumului (nivelarea perioadelor de vârf)

Aplicația are deja capacitatea de a adapta  de energie electrică, deoarece permite utilizatorilor să controleze dispozitivele consumatoare de energie prin intermediul unei prize electrice fără fir. În viitor, va fi posibil să se controleze direct dispozitivele "smart grid-ready". Prognoza meteo este, de asemenea La o dată ulterioară, aceasta va fi utilizată pentru a controla utilizarea aparatelor electrice, de exemplu, pentru a porni mașina de spălat sau o pompă de căldură în mod automat în cazul în care soarele strălucește.

Caracteristici speciale

Componente de calitate superioară

Sharp unul dintre specialiștii la nivel mondial în soluții de energie solară, cu peste 55 de ani de experiență de piață, care atestă experiența și fiabilitatea. Componentele de bază ale sistemului, adică panourile solare, bateria de stocare, și aplicația "Smart Chap", au fost dezvoltate și fabricate în Germania, și vor fi certificate de către Asociația germană pentru produse Electrice, Electronice și Tehnologia Informației (VDE).

Soluții modulare flexibile

Abordarea modulară permite utilizarea componentelor individuale și controlul dispozitivelor conectate.
că soluția este potrivită atât pentru noi instalații fotovoltaice, cât și pentru sistemele fotovoltaice care au fost deja instalate.

Abordarea de platformă deschisă

Soluția sursă de la Sharp utilizează panouri solare Sharp, bateria 5 kWh litiu-ion de la BMZ, și un invertor de la Victron. Dar platforma deschisa este ceea ce face ca soluția să iasă în evidență. Aceasta inseamna ca sistemul este în mod esențial compatibil cu sistemele de generare a energiei electrice ale altor producători (sisteme solare, hidro, eoliene) și, este prin urmare. In acelasi timp, bateriile și invertoarele de baterii de la alți producători pot fi integrate cu ușurință, atâta timp cât driverele dispozitivelor relevante sunt programate. Interfețele standard ale sistemului sunt extinse în mod continuu.

Analiza consumului

Caracteristica analizei consumului oferă clienților o imagine de ansamblu transparentă asupra uzului de energie electrică. Acest lucru înseamnă că ei pot identifica cu ușurință "consumatoare de putere" și le pot înlocui dacă doresc.

Magazin energie durabilă

Atunci când achiziționează soluția "Smart Chap", clienții pot câștiga în mod automat acces la Magazinul de energie, unde pot actualiza cele mai recente dispozitive hardware, și noile aplicații.

Aplicația în sine este actualizată automat cu cea mai recentă versiune. Cu soluția HEMS de la Sharp, clienții pot fi siguri că țin în mod constant pasul cu evoluția pieței.

Extensia Smart Home

În stadiile ulterioare de dezvoltare, sistemul va fi extins pentru a oferi o soluție all-in-one "Smart Home" cu dispozitiv de control extins. Acest lucru va permite controlul suplimentar al dispozitivelor, cum ar fi pompele de căldură, termostatele, unitățile de aer condiționat, iluminat și de securitate a casei.

OEM/soluție etichetă albă

La solicitarea clientului persoană juridică, de exemplu o utilitate publică, interfața utilizatorului software-ului poate fi adaptată pentru la designul brandului companiei.

Monitorizarea sistemului

La solicitarea clientului final, compania de energie electrică și instalatorul vor fi capabili să monitorizeze toate sistemele instalate prin intermediul Centrului de instalare.

Beneficii complete

Producția de energie curată, evitarea emisiilor de CO2, și scăderea consumului de energie sunt doar câteva dintre avantajele pentru clientul final.

Protecția mediului

In zilele noastre, publicul este mai conștient de importanța protejării, atât a climei cât și a mediului
Ca atare, producția de energie curată și reducerea consumului de energie se află pe ordinea de zi. Utilizatorul poate aduce o contribuție activă la tranziția energetică și să se asigure că planeta rămâne în formă pentru generațiile viitoare.

Avantaje financiare

în timp ce costul de instalare a unui sistem solar este în scădere - împreună, acești doi factori fac ca achiziționarea unui sistem fotovoltaic să. Cu soluția "Smart Chap", utilizatorii pot de asemenea controla și optimiza consumul lor intern și pot realiza astfel economii. Subvențiile guvernamentale și creditele fiscale pot oferi stimulente financiare suplimentare la nivel național.

Libertate și control

Clienții pot obține mult mai mare libertate și siguranță prin instalarea unui sistem. Ele nu vor mai fi obligate la tarife sau supuse creșterilor de prețuri, iar ei pot controla energia electrică auto-generată cu aplicația "Smart Chap", în funcție de propria. Mulțumită aplicației, clientul va putea supraveghea întotdeauna fluxurile de energie în casa lor.